Els alvocats són nadius d'Amèrica Central i Sud-amèrica i
han estat conreats en aquestes regions des de l'any 8000
AC. Cap el segle XVII van ser introduïts a
Jamaica i es van
estendre perles regions tropicals d'Àsia a mitjans
segle XIX.Encara que els alvocats són cultivats a
la majoria de països tropicals i subtropicals,
els grans productors comercials són els Estats Units (Florida i Califòrnia;
el seu cultiu comercial es va iniciar cap el segle XX), Mèxic, República Dominicana, Brasil
i Colòmbia. El seu nom, "alvocat", deriva d'una paraula asteca o náhuatl
"ahuacatl" que significa testicle per la seva semblança
d'aquest òrgan amb la fruita.
S'utilitza com a base per a la recepta mexicana guacamole,
així com per a farciments en diversos tipus de sushi, incloent els california maki. La seva presència és habitual com acompanyament del pollastre i per
untar torrades (normament se serveixen amb una mica de sal i pebre). En alguns
països, com Filipines, Vietnam, Equador o Brasil, els alvocats s'utilitzen també
per fer batuts amb llet o combinats amb d'altres fruites. Cal esmentar també
que són molt populars a la cuina vegetariana, com a substitutiu de la carn, com
a ingredient en les amanides fredes o per fer entrepans.
Alguns dels beneficis de l'alvocat:
- Manté un cor
saludable: L’alvocat conté vitamina B6 i àcid fòlic, que ajuden a
regular els nivells d’homocisteïna. Un alt nivell d’homocisteïna està
associat amb un major risc de malalties del cor. A més d’això, l’alvocat
també conté vitamina E, glutationa i greixos monoinsaturats que ajuden a
mantenir un cor sa.
- Protegeix contra el càncer: Molts estudis
han demostrat que l’alvocat pot inhibir el desenvolupament del càncer de pròstata. L’àcid
oleic de l’alvocat també és eficaç en la prevenció de càncer de mama.
- Lluita contra els radicals lliures: Els alvocats
contenen glutationa, un poderós antioxidant que ajuda a combatre els radicals
lliures de l’organisme.
- Aliat antienvelliment: Com que és una
fruita rica en antioxidants, l’alvocat és beneficiós en la prevenció dels símptomes
de l’envelliment. El glutatió o glutationa l’alvocat pot estimular el
nostre sistema immunològic, retardar el procés de l’envelliment i
propiciar un sistema nerviós saludable.
- Elimina el mal alè: Els
alvocats són un dels millors esbandidors bucals naturals i també, un dels
millors remeis per al mal alè. Aquesta fruita neteja l’intestí, que és la
principal causa d’aquesta desagradable condició.
- Cosmètic per a la
pell: S’afegeix oli d’alvocat a molts cosmètics per la seva capacitat
per nodrir la pell i fer que la teva pell brilli. També ajuda en
el tractament de la psoriasi, una malaltia que causa enrogiment i irritació
a la pell.
- Ajuda a engreixar de forma saludable: En termes
generals, les fruites tenen entre 60 i 80 calories per cada 100 grams. L’alvocat
té 200 calories per cada 100 grams. Per això és un bon aliment per
incloure en les dietes de persones que volen augmentar de pes de forma
saludable. A diferència de molts altres aliments rics en calories que poden
contenir excés de greixos saturats i sucres, l’alvocat és una font sana i
segura de calories.
M'encanta l'alvocat...
ResponderEliminarA més, és que és un "súperaliment"!
Quantes propietats que té!
T'he conegut a través de Twitter, així que ja tens una nova seguidora.
M'agraden molt els temes que tractes. És molt important difondre continguts sobre alimentació i vida saludable en general, així que et felicito.
Una abraçada!
Hola Marina!!! (: Què tal?
ResponderEliminarDoncs sí, l'alvocat és bo en molts sentits. I ens alegrem tenir-te com a seguidora i que t'agradin les nostres publicacions.
Si tinguessis cap proposta o dubte respecte algun tema o producte, envia'ns un missatge al nostre faceboak o per Twitter i intentarem respondre't amb molt de gust!
Una abraçada!