miércoles, 30 de octubre de 2013

La llimona, algunes de les seves propietats.

Llimona frescaLa llimona, que es cultiva tot l 'any, prové dels llimoners silvestres que creixien a l'Índia i en altres llocs del sud-est asiàtic. Es va anar expandint fins a la Mediterrània gràcies a les expedicions d 'Alexandre el Grran i, posteriorment, amb l'arribada dels àrabs fins a la península Ibèrica. 
La principal virtut de la llimona és el seu alt contingut en vitamina C (recordem que és família de fruites com la taronja, la mandarina o l'aranja), cosa que fa que sigui perfecte a l 'època de refredats. També reforça el sistema immunitari i estimula la producció d'àcids gàstrics, entre moltes d 'altres propietats. Amb la llimona també es fan cures depuratives per netejar les possibles impureses de la sang i per regular el funcionament de l'organisme en general.

Aconsellem utilitzar sempre llimones ecològiques, ja que les que es comercialitzen als supermercats solen tenir ceres i altres productes estranys a la pell per donar-els-hi un aspecte estètic exterior més lluent, però que a llarg termini poden a fectar a la nostra salut. 

Alguns remeis casolans:

- Èczemes: emulsioneu suc de llimona amb oli d 'oliva i aplique-ho amb un drap de cotó, a manera de cataplasma. Repetiu el procés fins que l 'èczema desaparegui.

- Insolació: amb mig cogombre pelat i triturat, tres cullarades d 'oli d 'oliva, deu gotes d 'aigua de roses i el suc d 'una llimona; barregeu-ho bé i guardeu-ho a la nevera. Apliqueu la barreja a la zona de la cremada.

- Coll irritat: fei una infusió de farigola, afegiu suc d 'una llimona i una cullaradeta de mel de flora ecològica. Ho podeu beure una mica tèbi o només fer gàrgares.-
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario