martes, 8 de octubre de 2013

Kinugoshi-Tofu (Tofu suau) - Taifun


El que tenim amb nosaltres avui és un bloc de tofu suau, elaborat segons la recepta tradicional  japonesa, d'una consistència suau i delicada. El tofu és un conegut aliment per a vegetarians i vegans, que substitueix la proteina animal en aquestes dietes. No solament el prenen dites persones, sino que és un aliment consumit arreu del món, sobretot al Japó, país de procedència del tofu.
Tofu envasat

El tofu és, bàsicament, un producte elaborat a partir de faves de soja, cuallat amb nigari, element també present en el seitan, del qual ja vam parlar en una entrada anterior al blog.

Ingredients
Agua, habas de soja*, agentes cuajantes: nigari [cloruro de magnesio].
*= cumple con el reglamento de agricultura ecológica CE

Anàlisi nutricional per 100g
Valor energético:         197kj/47kcal
Proteínas:                                5,1g
H. Carbono:                             1,7g
Grasas:                                    2,2g


El tofu té un sabor molt neutre, per això és bo combinar-lo amb sopes de brous gustosos, salses (freqüentment amb salsa de soja) o com a gelat a l'estiu. També es pot fregir si  l'espolvorem amb midó de blat de moro (maizena), cosa que li dóna un toc cruixent i deliciós. Llavors, el podem servir en un bol, amb un fons de brou japonès conegut com dashi (fet amb alga kombu i katsuobushi, fines llàmines de tonyina seca), salsa de soja i mirin (alcohol suau fet d'arròs, semblant al sake però amb tan sols un 7% de graduació alcohòlica). Per sobre del tofu arrebossat, afegirem una mica de daikon (rave japonès) rallat i rodalles fines de ciboulette. Aquesta recepta és coneguda pels japonesos com Agedashi tofu

A Girona, podem trobar aquest producte a Bio Nofre


No hay comentarios:

Publicar un comentario