La patata prové d’Amèrica,
on era l’ ingredient base de l’alimentació dels inques. A Europa hi entrà com a
planta ornamental per decorar jardins de la reialesa i l’església. Com que és
una planta de la família de les solanàcies, la gent desconfiava i la
considerava tòxica. No va ser fins els
segle XVIII quan, gràcies al farmacèutic francès Antoine-Auguste Parmentier, es
comença a consumir aquest tubercle de manera generalitzada a tota Europa, i es
pot dir que va salvar la població de la fam.
Però la patata
també és un producte important per a la salut i, durant segles, va ser
utilitzat pels indígenes americans per curar ferides, cremades, contunsions o problemes estomacals (com la gastritis).
Ingredients:
- Una patata
- Una gasa
- Un esparadrap
Preparació:
Tallar la patata
en rodanxes.
Forma d’aplicar-la:
- Aplicar una rodanxa de patata directament sobre la ferida. Si es frega suament sobre la ferida amb la patata, ajudarà a que cicatritzi més ràpid.
- Cobrir amb una gasa i fixar-la amb esparadrap.
- Retirar l’apòsit i la patata després d’uns minuts.
- També es pot aplicar la patata directament sobre la pell, però en aquest cas s’ha de coure i estar calenta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario