miércoles, 9 de octubre de 2013

La patata, més que un tubercle.

PatatesLa patata prové d’Amèrica, on era l’ ingredient base de l’alimentació dels inques. A Europa hi entrà com a planta ornamental per decorar jardins de la reialesa i l’església. Com que és una planta de la família de les solanàcies, la gent desconfiava i la considerava tòxica.  No va ser fins els segle XVIII quan, gràcies al farmacèutic francès Antoine-Auguste Parmentier, es comença a consumir aquest tubercle de manera generalitzada a tota Europa, i es pot dir que va salvar la població de la fam.

Però la patata també és un producte important per a la salut i, durant segles, va ser utilitzat pels indígenes americans per curar ferides, cremades, contunsions o problemes estomacals (com la gastritis).

Ingredients:
  •  Una patata
  •  Una gasa
  • Un esparadrap


Preparació:
Tallar la patata en rodanxes.

Forma d’aplicar-la:
  •         Aplicar una rodanxa de patata directament sobre la ferida. Si es frega suament sobre la ferida amb la patata, ajudarà a que cicatritzi més ràpid.
  •            Cobrir amb una gasa i fixar-la amb esparadrap.
  •       Retirar l’apòsit i la patata després d’uns minuts.
  •     També es pot aplicar la patata directament sobre la pell, però en aquest cas s’ha de coure i estar calenta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario