jueves, 24 de octubre de 2013

Beneficis de dormir, però dormir bé


- Més memòria i creativitat. Dormir bé i el necessari ens ajuda a consolidar la memòria, a part que també propicia a reorganitzar la informació. Això, segons un estudi recent de la Universitat de Notre Dame (EUA), ens permet extreure les dades més rellevants de qualsevol informació que ens arribi al cervell. D'acord amb els autors, d'aquesta manera el somni afavoreix que produïm idees noves i més creatives.

- Estem més actius i atractius! Sí, dormir potencia el "nivell de bellesa", segons un estudi publicat a la revista British Medical Journal. Els seus autors, l'Institut Karolinska d' Estocolm ( Suècia ), van demostrar que les persones que han dormit bé durant la nit resulten més atractives i més saludables que les persones que han estat privades de son .

- Concentració i agilitat.  Un estudi realitzat a la Universitat d'Ontario (Canadà) l'any passat va demostrar que , després d'una nit de son reparador, millorem la nostra habilitat  a l'aprenentatge d'activitats motores complexes com les que es necessiten per jugar a videojocs de l'estil Guitar Hero III .  Es va constatar que el nombre de notes apreses augmentava fins a un 7 % si descansem bé quan dormim.

Dormir- L'infal·lible "terme mig". L'equilibri a les nostres vides és imprescindible, fins i tot en aquest cas. S'ha estimat que dormir menys de 6-8 hores pot ser fatal per a la salut , segons revela un recent estudi publicat a la revista Sleep. Reduir el descans nocturn augmenta en un 12% el risc de mort prematura. En canvi, dormir 9 o més hores al dia no perjudica la salut, però sol ser un indicador d'alguna malaltia seriosa i que cal consultar el metge, suggereixen els autors. D'altra banda, segons científics de la Universitat de Califòrnia, a San Diego (EUA), han demostrat que el secret d'una vida llarga per a les dones és dormir 6.5 hores .

- Contra l'obesitat. El descans nocturn afecta al pes i l'índex de massa corporal (IMC), com va constatar Nathaniel Watson, de l'Institut del Son de la Universitat de Washington (EUA) en estudis amb bessons. Concretament, dormir més del compte pot augmentar en 0.2 l'IMC, mentre la falta de son l'augmenta fins 1.4, afavorint l'obesitat i el sobrepès .

- Becaina per al cor. Un estudi nord-americà publicar a la revista International Journal of Behavioral Medicine va demostrar que fer una migdiada de 45 minuts durant el dia pot tenir beneficis per al sistema cardiovascular. Els experiments van demostrar que la pressió arterial es manté més baixa si fem la migdiada, especialment quan els subjectes han estat sotmesos a estrès psicològic. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario