lunes, 2 de diciembre de 2013

La soja està de moda.

Des de que les grans marques han aconseguit suavitzar l'intens sabor dels productes que porten soja com a principal ingredient, el seu consum ha anat en augment. Al principi, la soja, es destacava com a substitutiu de la llet per aquelles persones intolerants a la lactosa. Però s'ha demostrat que, en mesura, la soja pot tenir molts altres beneficis.

Salsa de soja
El principal grup de persones a qui es recomana prendre productes amb soja és el de les dones amb edat de la menopausa, ja que alleuja la sufocació. Al Japó, on la soja és molt típica entre els principals aliments de la dieta dels nipons, la paraula sufocació no existeix.

La soja, pot prevenir la descalsificació si es fa servir com a aliment substitutiu de la carn, ja que totes dues aporten proteïnes, però amb la diferència que la carn pot augmentar l'eliminació d'una certa quantitat de calci. Això no passa amb el consum de  soja. De fet, amb uns 60 grams de soja s'aconsegueix la mateixa quantitat de proteïnes que amb 100 grams de carn.

Colesterol.
Altres beneficis de les proteïnes de la soja és que pot ajudar a frena el colesterol o bé en pot reduir els nivells si ingerim diàriament 25 grams. Aquest efecte positiu es deu a què els seus greixos saturats (els "dolents") suposen només un 12%; la resta dels seus greixos són beneficiosos per al nostre organisme. És el cas dels àcids greixos omega 3 i omega 6 que eviten que es transformin plaques en el sistema circulatori.

Frena l'envelliment.
L'altre benefici a destacar és la seva aportació a ralentitzar l'oxidació de les nostres cèl·lueles. Les isoflavones, que són uns compostos naturals de les plantes, tenen en el cas de la soja, unes característiques especials: la seva capacitat per neutralitzar els radicals lliures, unes molècules que es generen amb l'estrès i la contaminació i que acceleren l'envelliment. 


Podríem parlar-ne de molts més beneficis (uns demostrats i d'altres encara per confirmar amb els estudis que estan en marxa), però el que hem de tenir en compte, com amb tots el "aliments de moda", és evitar refiar-nos només del seus beneficis i oblidar-nos de portar una vida saludable. Els mals hàbits no són compensats pels beneficis d'un o uns quants productes en concret.

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario