lunes, 16 de diciembre de 2013

No llenceu les peles de les fruites i hortalisses!


És cert que les fruites són imprescindible en una dieta equilibrada i sana. També és cert que ens aporten grans nutrients, vitamines, antioxidants i d'altres  elements beneficiosos per a la nostra salut. Però... s'ha de consumir tota la fruita? Què en fem de les peles? Doncs, que sapigueu que es poden aprofitar molt bé!

Tenint en compte que molts de nosaltres, quan consumim alguna varietat d'aquest tipus d'aliment, no n'aprofitem la pela, avui parlem dels usos que pot tenir aquest "rebuig" de les fruites i algunes hortalisses. 


Peres: Aquesta pela li dóna al teu cos potassi i vitamina C. A més, aquesta pela t'ajudarà a baixar de pes pel seu alt contingut de pectines, fibra i aigua.

Plàtan: sobre una berruga per diversos dies pot fer que aquestes desapareguin de la pell.

Pomes: És una font rica en fibra i conté compostos com pectina i polifenols que ajuden a protegir la salut cardiovascular, reduint els nivells de colesterol i altres compostos nocius en la sangre (l'acne, per exemple)

Alvocat: en infusió serveixen com a laxant.

Bull les peles de pinya amb clau d'olor i canyella, per fer un suc molt nutritiu.

Els cítrics, com ara taronja, llimona, i mandarina, entre d'altres, tenen importants quantitats d'antioxidants amb propietats anticancerígenes. Però en la pela d'aquests també es concentren tals propietats. Aprofiteu fent diferents tipus de te, havent assecat les peles al sol prèviament.
D'altra banda, les peles de la llimona o la taronja serveixen per netejar envasos tacats. Només cal bullir-les i utilitzar el ungüent per fregar i treure aquestes taques difícils.

Albergínies: És un excel·lent diürètic per contenir grans quantitats d'aigua. Els problemes d'insomni i circulació disminueixen amb el seu consum .

Cogombres: Posseeixen nutrients com la vitamina K, fibra i vitamina A. Menjar la pela d'un cogombre ajuda a enfortir la pell, cabell i ungles .

Patates: Menjar la pela de les patates és beneficiós, ja que conté vitamina C, potassi i, almenys , 8 vegades més ferro del que es rep si es menja sense pell.
I en infusió poden servir per curar úlceres .

No hay comentarios:

Publicar un comentario