miércoles, 18 de diciembre de 2013

Les propietats del Kamut.

En una altra ocasió parlem del pa de kamut de casa Moner i de les seves propietats. És un gra especialment resistent a las plagues, el que permet el seu conreu ecològic sense dificultats. El gra té una proporció d’aigua menor que el blat convencional, el que explica la seva resistència als insectes i que sigui molt difícil que es faci malbé. Això també explica que perdi menys nutrients des que es conrea fins que es consumeix.

És un gra especialment resistent a las plagues, el que permet el seu conreu ecològic sense dificultats. El gra té una proporció d’aigua menor que el blat convencional, el que explica la seva resistència als insectes i que sigui molt difícil que es faci malbé. Això també explica que perdi menys nutrients des que es conrea fins que es consumeix. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/el-kamut#sthash.5Rmp5kZ2.dpuf
És un gra especialment resistent a las plagues, el que permet el seu conreu ecològic sense dificultats. El gra té una proporció d’aigua menor que el blat convencional, el que explica la seva resistència als insectes i que sigui molt difícil que es faci malbé. Això també explica que perdi menys nutrients des que es conrea fins que es consumeix. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/el-kamut#sthash.5Rmp5kZ2.dpuf
És un gra especialment resistent a las plagues, el que permet el seu conreu ecològic sense dificultats. El gra té una proporció d’aigua menor que el blat convencional, el que explica la seva resistència als insectes i que sigui molt difícil que es faci malbé. Això també explica que perdi menys nutrients des que es conrea fins que es consumeix. - See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/el-kamut#sthash.5Rmp5kZ2.dpuf
Aquest gra mesura gairebé el doble que el gra de blat i nutricionalment, és més ric en fibra, proteïnes, greixos minerals, i vitamines que el blat blanc o els derivats del blat dur ( cuscús, bulgur, etc ). Malgrat això, no vol dir que s'hagi de suprimir necessàriament el consum dels aliments derivant del blat.El kamut és ric en carbohidrats complexos, proteïnes i fibra, per la qual cosa pot ajudar a millorar la salut cardiovascular. El seu contingut en greixos és més gran que en el blat i aquestes són del tipus poliinsaturat ( principalment Omega 6 ).Aquestes característiques el fan destacable en un règim per al cor, la hipertensió i el colesterol.

Per la seva composició, el kamut i les pastes elaborades amb aquest, són un aliment més saciant que altres tipus de blat i els seus derivats. Contenen més fibres i proteïnes que ajuden a eliminar la sensació de gana. Aquests nutrients provoquen que els hidrats de carboni en el gra s'absorbeixin més lentament, ajudant a perllongar la sacietat i aportant energia durarera durant més temps.

Els grans, com el Kamut, porten una important càrrega energètica.  No parlem en termes de calories, sinó en termes d’energia vital: els grans carreguen el cos d’energia electromagnètica. Hem de recordar que un gra és potencialment una planta i que aquesta potencialitat també la ingerim i que té efectes sobre la nostra pròpia energia vital.

També és bo pel fetge i millora la tendència a la irritabilitat i l’enuig, emocions regulades per aquest òrgan segons la Medicina Tradicional Xinesa.
Els grans, com el Kamut, porten una important càrrega energètica.  No parlem en termes de calories, sinó en termes d’energia vital: els grans carreguen el cos d’energia electromagnètica. Hem de recordar que un gra és potencialment una planta i que aquesta potencialitat també la ingerim i que té efectes sobre la nostra pròpia energia vital.
També és bo pel fetge i millora la tendència a la irritabilitat i l’enuig, emocions regulades per aquest òrgan segons la Medicina Tradicional Xinesa.
- See more at: http://www.etselquemenges.cat/rebost/el-kamut#sthash.5Rmp5kZ2.dpuf

No hay comentarios:

Publicar un comentario