martes, 3 de diciembre de 2013

Gelea reial (cast: Jalea real)

La gelea reial és el primer aliment de les larves de les abelles els primers dies de vida. Les abelles nodrisses són les encarregades de fer arribar la gelea a la abella reina perquè alimenti les larves. Aquelles que seran futures reines menjaran tota la seva vida gelea reial pura, i les futures abelles obreres passen a prendre un concentrat de gelea reial, pol·len i mel. Aquest és el secret de la fortitud i de la longevitat de les abelles reines.


Algunes de les raons perquè la gelea ens ajuda a enfrontar la tardor i a rebre bé l'hivern:
- És energètica i reconstituent.
- Augmenta la nostra capacitat de resistència al fred i a la fatiga.
- Augmenta la vitalitat, la longevitat.
- Regula el sistema neurovegetatiu de tal manera que el rendiment en treballs físics i intel·lectual és millor. Per tant,  també és un poderós complement alimentici que ajuda a tractar i prevenir l'estrès.
- Ajuda a tractar la hipertròfia de la pròstata.
- Millora el funcionament del fetge.
- Ajuda a tractar alguns trastorns digestius.
- Col·labora en el tractament de l'anèmia.
- Afavoreix a la salut sexual.
- Obre l'apetit, la qual cosa fa que sigui ideal pel qui volen guanyar pes de manera saludable.
...

Amb tot, el que es pot determinar és que la gelea reial és un gran tònic natural per a totes les edats, perquè (com s'ha dit) és un reconstituent quan es necessita una dosi d'energia extra i saludable. A més, nombrosos estudis han confirmat que la gelea aporta al nostre organisme un conjunt de nutrients (vitamines B, C, D, I; calci, fòsfor, ferro, magnesi, potassi, zinc...) que ens ajuda a prevenir refredats i infeccions quan tenim les defenses baixes.


La gelea reial es pot adquirir en farmàcies o parafarmàcies, herbolaris i dietètiques. N'hi ha per a nens i per a gent adulta; amb càpsules o xarop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario