miércoles, 13 de noviembre de 2013

El sexe: salut i vida, a més de plaer i benestar.

Quan parlem de salut hi intervenen molts aspectes. Avui parlarem de la sexualitat com a tema involucrat a l'hora de portar una vida saludable. L'acte sexual no és només una qüestió de reproducció per mantenir nostra l'espècie, segur que tots estem d'acord que també ens dóna plaer, benestar i vitalitat a tot el nostre organisme.


Alguns experts en sexualitat i la influència d'aquesta a les nostres vides han determinat que tenir relacions sexuals tres o més vegades per setmana és una forma plaent de mantenir-se jove, prologant la vida una mitja de 10 anys més.

Alguns dels beneficis que ens aporta fer l'amor amb regularitat:

- Augmenta les nostres defenses ja que propicia a una majr secreció de l'hormona dihidroepiandrosterona (DHEA), fent que els nivells d'anticossos anomenats inmunoglobulinas A creixin en un 30%. Això afavoreix els mecanismes de protecció davant malalties com refredats o la grip.

- Combat la depressió. Durant l'acte sexual s'alliberen diverses hormones com l'endorfina i l'oxitocina. La primera genera una sensació de benestar i un estat d'eufòria, mentre que la segona augmenta els nivells de serotonina i dopamina, substàncies relacionades amb l'humor i el benestar .

- Prevé malestars cardíacs. Segons un estudi realitzat per la Queens University de Belfast, mantenir relacions sexuals dos o més vegades a la setmana redueix en un 50% la possibilitat d'un atac al cor, en comparació amb els que tenen menys d'un cop al mes. També contribueix al descens del colesterol " dolent" i l'increment de l'HDL, considerat com el colesterol bo.

- Potencia la capacitat olfactòria, perquè després de l'acte sexual es genera una altra hormona anomenada prolactina, que fomenta el desenvolupament de noves neurones del bulb olfactori, propiciant una major capacitat per percebre les olors.
Activitat sexual
- Disminueix risc de càncer de pròstata. Una investigació publicada a la revista British Journal of Urology International, va constatar que els homes que ejaculen quatre o més vegades per setmana redueixen en un 30% la possibilitat d'un càncer de pròstata . Això es deu al fet que es produeix fluid seminal que acompanya els espermatozous, la pròstata i les vesícules seminals prenen zinc, àcid cítric i potassi de la sang, concentrant fins a 600 vegades. El mateix podria passar amb determinats elements cancerígens de la sang, per tant, una elevada freqüència ejaculatoria evitaria el seu efecte nociu sobre l'òrgan.

- Millora la qualitat del son. Les oxitocines i endorfines que s'alliberen durant l'acte sexual té una funció relaxant i sedativa, afavorint i millorant la son.

- Crema calories. A més de plaer, salut mental i antidepressiu, el sexe és un dels exercicis més complets, ja que practicar-ho fa que s'activi la circulació de la sang, es treballa el cor i s'optimitza la capacitat respiratòria.  Amb 30 minuts d'aquesta activitat es pot arribar a consumir entre 150 i 200 calories, similar a córrer 15 minuts al gimnàs. Així mateix, millora la força, condició cardiovascular, flexibilitat i equilibri.

- Un plus de bellesa. Tenir relacions sexuals també serveix com "tractament de bellesa". Amb aquest acte la dona produeix el doble d'estrògens, hormona que li atorga brillantor al cabell i manté la pell suau. Per si fos poc, millora la circulació de fluid limfàtic en el cos, prevenint la cel·lulitis.

Si voleu saber-ne una mica més, podeu llegir un article de la Vanguardia (07/10/2013)

De tota manera, ja sabeu, fem l'amor, hi surtim guayant tots!

Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario