miércoles, 20 de noviembre de 2013

Inicis al tai chi, el Shi Ba Shi de 18 formes

Ja vam parlar de tai chi i chi kung a una entrada anterior, de com haviem de respirar correctament amb la panxa i d'alguns exercicis per a relaxar i estimular el nostre cos, per a encarar millor els problemes o conflictes de la nostra vida, etc. Avui parlarem d'un exercici molt important dins el tai chi, el Shi Ba Shi de 18 formes.

Shi Ba ShiEl Shi Ba Shi és una taula d'exercicis o estiraments que ens ajudarà a relaxar el nostre cos i també la nostra ment. El primer que hem d'aprendre és a calmar-nos i prendre uns segons per a respirar correctament. Els exercicis no només s'han d'intentar imitar formalment sino que els hem de realitzar amb un correcte compàs de respiracions. Per a optimitzar els resultats d'aquests exercicis hem de saber quan inspirar i quan expirar. 

Llavors, hem de tenir en compte la forma, la posició que hem de mantenir sempre mentre fem els exercicis. La posició inicial és la següent:

- Peus anivellats amb cintura
- Genolls flexionats, relaxats
- Esquena totalment recta
- Cul lleugerament sortit, com si ens recolzèssim a una cadira alta
- Barbeta apuntant cap a baix, amb el cap lleugerament inclinat
- Espatlles relaxades, no inclinades cap endavant
- Braços caiguts i relaxats al costat del cos
- Mans relaxades, al costat del cos

Es tracta d'anar practicant aquesta postura fins que hi estem còmodes. El primer dia costarà, ja que solem adoptar postures incorrectes que ens acostumen malament. Notarem que el cos rep la influència d'aquesta postura en forma de lleugeres agulletes o tensions, però un cop acostumats tot anirà perfectament.

Aquí us posem un enllaç amb les 18 figures, mostrades gràficament i amb les indicacions per a poder fer bé cada moviment.

Salut i esforç, en breus notareu beneficis d'aquesta pràctica ;)

No hay comentarios:

Publicar un comentario