lunes, 11 de noviembre de 2013

Prevenir o alleujar les "agulletes".

Les "agulletes" (encruiximent, és el terme adequat i correcte, en català) es manisfesten com a una sensació dolorosa que es produeix en els músculs d'una zona del cos després de fer algun esforç físic intens, no habitual.


Estiraments
La seva aparició es deu a una acumulació de metabolits que són producte del rebuig que genera lorganisme amb la destrucció incompleta de la glucosa, i que es produeixen, per exemple, quan s'ha realitzat una intensa activitat muscular. Les "agulletes" solen durar un parell de dies i desapareixen espontàniament.

Actualment una gran part de la població adulta  (i la infantil va en alça) manté una vida sedentària, amb el perjudici que això implica per a la salut. Per aquest motiu, si voleu iniciar alguna activitat física i no esteu preparats per fer-ho, és convenient realitzar abans aquests senzills exercicis que són molt eficaços per prevenir l'aparició de les "agulletes". També es pot practicar per alleujar les molèsties si ja tenim les molèsties.

1. Dempeus, pujar el peu dret i agafar-lo amb la mà dreta, estirant suament d'ell cap enrere. Repetir-ho cinc vegades i després fer la mateixa sèrie de moviments amb l'altre peu.

2. Posar la cama dreta, recolzar les mans sobre el genoll i flexionar el cos, fent força amb suavitat. Realitzar aquest exercici cinc vegades. Repetir la mateixa sèrie de moviments amb la cama esquerra.

3. Posar una cama més endavant del nostre cos i recolzar les mans contra la paret. Flexionar amb suavitat contra aquesta amb les mans. Repetir cinc vegades amb cada cama.


Salut, amics lectors!

No hay comentarios:

Publicar un comentario