lunes, 25 de noviembre de 2013

La contaminació bacteriana: eixugamans d'aire calent, evitem-los.

Si fem servir un eixugamans d'aire, rentar-se les mans pot ser contraproduent ja que augmentarem la contaminació bacteriana del nostre entorn i de les nostres mans. Els assecadors d'aire d'alta velocitat i els d'aire calent alberguen bacteris en la seva superfície i en els conductes d'aire, que s'estenen per l'ambient quan s'utilitzen.


Un estudi realitzat per la Universitat de Westminster de Londres ha demostrat que els eixugamans d'aire calent fan que la contaminació bacteriana s'incrementi en un 254% més que si no els féssim servir. Amb aquesta investigació s'ha confirmat que l'opció més higiènica és l'ús de tovalloletes de paper , ja que aconsegueixen reduir la contaminació bacteriana en un 77%.


La investigació ha permès comprovar que l'aire arrossega els bacteris dipositats en aquests aparells d'assecar i els porta directament a les nostres mans. I, a més a més, també s'ha pogut constatar que el raig d' aire pot portar els bacteris fins a dos metres més enllà del lloc on es troba l'aparell. Però, sens dubte, la contaminació és major en el cas dels assecadors en què cal posar les mans en el seu interior, la qual cosa fa que el risc sigui més gran perquè establim un contacte físic que augmenta la transferència bacteriana en exposar les mans en contacte amb els gèrmens d'altres usuaris.


Davant d'aquestes opcions, l'ús de tovalloletes de paper per assecar les mans després de rentar-nos les mans ha resultat ser el sistema més higiènic ja que així s'evita qualsevol contacte entre altres usuaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario